Istoria noastră

1997 – anul ce marchează trecerea a aproape unui deceniu de la căderea comunismului în România. Deși au trecut opt ani de la acea perioadă neagră, cel puțin în ceea ce privește achiziționarea de produse vestimentare. Atunci se găseau destul de greu în magazine, o pereche de pantaloni sau o geacă mai aparte, cu care să te poți bucura pe deplin de munții din România.

Acest an este important pentru românii iubitori de munte și dornici de noi aventuri demne de a fi povestite odată cu trecerea timpului.

1997 nu este doar un simplu an. Pe lângă faptul că în acest an un președinte american ne-a vizitat țara sau că un pugilist român a devenit campion mondial la categoria semimijlocie, acesta este și anul în care noi am început să punem bazele acestui brand 100 % românesc.

Trei ani mai târziu, mai exact în anul 2000, se naște și un nume pentru acest brand înființat în anul 1997. Un nume, dar și o tradiție în același timp – GRAVITY.

Pornind de la ideea de perfecțiune, Gravity a ajuns, în timp, să fie nu doar un brand de haine și atât. Gravity a ajuns să fie mentorul, dar și sponsorul unor sportivi renumiți din România. A fost și este sponsor la diferite concursuri sportive și nu în ultimul rând, sponsor oficial al unor loturi naționale.

Răzvan Ilie, fondatorul brandului Gravity, este o persoană dinamică, dornică mereu de a avea parte de noi experiențe. La vârsta de doar 24 de ani, se putea deja lăuda cu câțiva ani de experiență în meseria de salvamont sau ca angajat al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD); meserii care pentru acesta nu au reprezentat simple locuri de muncă, ci și o vocație.

De asemenea, încă din adolescență, Răzvan a fost atras de lumea sporturilor montane, schiul și alpinismul reprezentând o pasiune pentru acesta, fapt pentru care le practică de fiecare dată când are ocazia. Mai mult decât atât, a transformat aceste pasiuni într-un stil de viață, practicând cele două sporturi la nivel de performanță, astfel: schiatul timp de cinci ani și alpinismul pentru o perioadă de 10 ani.

Prin urmare, nu trebuie să ne surprindă faptul că motto-ul său este:

,,Get your adventure!”.

Anii ’90 au reprezentat un mare impas pentru el! S-a confruntat cu o problemă comună pentru sportivi (amatori sau profesioniști), deoarece la acea vreme se găsea un singur brand de echipament sportiv care era greu de găsit.

Ca urmare a acestui fapt, lui Răzvan i-a venit ideea de a creea brandul Gravity. Din pasiunea lui pentru activitățile și sporturile montane, Gravity a ajuns astăzi să fie cunoscut drept unul dintre cele mai bune și renumite branduri de îmbrăcăminte sportive, de pe piața românească. Printre produsele acestei mărci se pot enumera și articole speciale pentru parapantă, parașutism, echipamente pentru SMURD, jandarmerie sau salvamont.

Începând cu anul 2003, echipa Gravity a început să participe la târguri de specialitate din întreaga lume, observând și analizând care sunt noutățile și cerințele în acest domeniu, pe piața mondială. Toate aceste detalii se reflectă în calitatea produselor, care se ridică la standarde înalte.

Dacă alegi Gravity, alegi calitate și unicitate, dar în același timp, la prețuri accesibile pentru sportivul din tine.

Noi distribuim echipamentele noastre peste tot în lume și ambasadorii noștri au purtat produsele noastre pe cei mai înalți munți de pe planeta. “Terenul nostru de joaca” este această natură sălbatică cu păduri verzi și munți cu zăpadă pe timpul iernii; unde vezi cu ochii cât cuprinde: coline, poieni și masive pe care omul nu le-a colonizat cu adevărat, mai exact Carpații.

Alături de Răzvan, echipa Gravity, împărtășește împreuna cu voi, pasiunea pentru natură.

Ne dorim să vă oferim produse care să vă ajute să vă bucurați de toate activitățile în aer liber: drumeții, pescuit, vânătoare, camping, escalada, surfing, alergare, parapantă, parașutism … sau pur și simplu, excursii cu prietenii.

Începe cu noi o nouă aventură!